Futislupaus kiinni ryöstöstä – vankilaan Facebookin ansiosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on toiminut lehtitietojen mukaan jo useammankin kerran foorumina, josta rikoksesta epäiltyjä on löytynyt heidän kuviensa perusteella. Nyt myös eräs jalkapallolupaus on jäänyt kiinni Facebookin ansiosta.

20-vuotias Dean Mawdsley on tuomittu vankilaan, kun kadulla tapahtuneen ryöstön uhri tunnisti hänen kuvansa Facebookissa. Ryöstetty 17-vuotias opiskelija kävi ystävänsä kanssa järjestelmällisesti läpi paikallisten ihmisten Facebook-kuvia, ja lopulta heitä onnisti, Daily Mail uutisoi.

Mawdsley oli julkaissut yhteisöpalvelussa kuvia, joissa hän pullisteli lihaksiaan. Samat kuvat koituivat kuitenkin hänen kohtalokseen. Uhrin ei tarvinnut enää mennä poliisiasemalle katsomaan kymmenittäin valokuvia, sillä hän onnistui toimittamaan epäillyn kuvan ja nimen suoraan tutkijoille. Nyt lain väärälle puolelle lipsahtaneelle urheilijanuorukaiselle on langetettu 18 kuukauden vankilatuomio. Hän tunnusti ryöstön.