Fast & Furious 5 -elokuvalle valtava suosio Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perjantaina Yhdysvalloissa ja Kanadassa ensi-iltaan tulleen suositun Fast & Furious -elokuvasarjan viidennen osan avausviikonloppu oli huikea menestys. Justin Linin ohjaama toimintaelokuva keräsi heti 83,6 miljoonan dollarin lipputulot.

Elokuva kaahasi siten Pohjois-Amerikan tämän vuoden parhaaksi avaukseksi. Vuoden toiseksi suurin avaus oli animaatio Rio vajaan 40 miljoonalla dollarin lipputuloillaan. Muualla maailmassa Fast & Furious 5 -elokuvaa esitetään nyt 14 maassa ja niissä se on yltänyt jo 45,3 miljoonaan dollariin. Elokuva kurvaa ensi-iltaan Suomessa keskiviikkona 4. toukokuuta 65 kopiolla.

Kahden vuoden takaisen edelliselle osalle, Fast & Furiousille, kertyi Pohjois-Amerikan lippukassoilta omana avausviikonloppunaan 71 miljoonaa dollaria. Hurjista autotakaa-ajoistaan tunnetun Fast & Furiousin uusimman osan pääosissa nähdään tuttuun tapaan Vin Diesel ja Paul Walker, ja mukana on myös Dwayne ”The Rock” Johnson. Tällä kertaa Rio De Janeiron slummeihin sijoittuvassa elokuvassa kaksikko kokoaa huippuajajista eliittitiimin hoitaakseen vihonviimeisen ryöstökeikkansa.