Lapset huijaavat Facebookissa – sääntöjä rikotaan surutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook on ylivoimaisesti maailman suosituin yhteisöpalvelu, jolla on jo yli 550 miljoonaa käyttäjää. Mukaan mahtuu myös runsaasti huijareita sekä esimerkiksi alaikäisiä käyttäjiä. Viime kuussa yhteisöpalvelun ylläpito paljasti kuinka paljon käyttäjiä palvelusta potkitaan ulos.

Facebookista poistetaan joka päivä keskimäärin 20.000 käyttäjäprofiilia. Asia paljastui Australian parlamentille tehdystä selonteosta. Yleisin yksittäinen syy on käyttäjän alaikäisyys, sillä palvelun ikäraja on 13 vuotta. Nyt brittitutkimus on vuorostaan tuonut huolestuttavia tietoja alaikäisten tilanteesta Facebookissa.

EU Kids Online -tutkimuksen mukaan joka viidennellä 9 – 12-vuotiaalla on Facebook-käyttäjätili. Tutkimuksen mukaan suomalaisista 9 – 12-vuotiaista lapsista yli kolmanneksella, 34 prosentilla, on Facebook-tili. Neljännes Facebookin nuorista käyttäjistä ei ole suojannut Facebook-tietojaan ulkopuolisilta. Kyselyyn vastasi 25.000 nuorta ympäri Eurooppaa.