Hiphopin maailmantähti festarikeikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tapahtuma Summer Up on saanut kansainvälisen vahvistuksen. Festivaalin päälavalle Marli Juissi Stagelle nousee heinäkuussa maailman tunnetuimpiin hip hop –ryhmiin lukeutuvan G-unitin jäsen, Lloyd Banks.

Lloyd Banks, oikealta nimeltään Christopher Charles Lloyd, syntyi vuonna 1982 New Carrolltonissa, Marylandissa ja eli nuoruusvuotensa New Yorkin Queensissa. Banks tunnetaan rap-ryhmästä G-unit, jossa myös 50 Cent ja Tony Yayo vaikuttavat. Heidän kiertäessään suurten artistien kanssa alkoi Banks kasvattaa omaa mainettaan tekemällä mixtape –julkaisuja, joista hänet edelleen muistetaan. G-unitin ensimmäinen albumi vuonna 2003 myi tuplaplatinaa.

Lloyd Banksin oma debyyttialbumi The Hunger For More nousi Bilboard –listan ykköseksi ja on myynyt yli neljä miljoonaa kappaletta. Albumilta lohkaistu single On Fire on saanut Suomessakin paljon klubisoittoa. Singleistä Hands Up ja The Cake tunnettu kakkosalbumi Rotten Apple menestyi myös kohtalaisesti nousten Billboard –listan kolmanneksi. Viime vuonna jatkoa ilmestyi uuden levyn The Hunger For More 2 muodossa.

Aikaisemmin varmistuneista ulkomaisista artisteista Mukkulan rannalla nähdään myös kenialais–norjalainen Stella Mwangi, joka esiintyy tämän vuoden euroviisuissa Norjan edustajana. Perinteen mukaan festivaalissa esiintyy myös kotimaista parhaimmistoa. Kaikki tähän mennessä julkaistut esiintyjät on nähtävillä www.summerup.fi -sivuilta.