Nyt tuli viskipullolle hintaa…

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme pari päivää sitten venäläisestä yhtiöstä, joka myy maailman kalleinta vodkapulloa 500.000 euron hintaan. Kaupan päälle ostaja saa ökymallisen citymaasturin haluamallaan sisustuksella. Nyt otsikoissa ovat aavistuksen edullisemmat alkoholijuomat, mutta aivan joka kotiin niitäkään ei saada.

Huutokaupassa on myytiin nimittäin eilen kaksi pulloa Whyte & Mackayn skottilaista viskiä. Viski oli 64-vuotiasta ja sen hinta nousi 100.000 puntaan, eli 120.000 euroon, pullolta. Lasilliselle tulee hintaa noin 5.000 euroa, The Guardian uutisoi. Lehden mukaan asiantuntijat ovat ylistäneet vuolain sanakääntein iäkkään viskin makua muiden muassa kahvipaahteiseksi, pehmeän lakritsaiseksi sekä muskottiin ja toffeeseen vivahtavaksi.

Kuva: The Dalmore

Pullojen arvoa nosti entisestään se, että kyse ei ollut suuremman sarjan viimeiset pullot, vaan että alunperinkin sarjaa on tehty vain kolme pullollista. Tuottajien mukaan niiden makua ei saada enää koskaan toistetuksi. Toisen pullon osti amerikkalainen ja toisen brittiläinen ostaja.