Televisiokatsojat joutuvat virityshommiin – Suomi viimein HD-aikaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradio aloittaa viimein tänään kovasti odotetut HD-lähetyksensä. Ne näkyvät sekä antenni- että kaapeliverkossa. Jääkiekkofaneille uutinen tulee positiivisena yllätyksenä, sillä HD-tasoisena esitetään myös jääkiekon MM-kilpailujen finaalilähetys.

Aivan heti kanavaa ei saa kuitenkaan näkyviin, sillä sen katsomiseen tarvitaan maksuton salauksenpurkukortti. Kortin saa kanavan jakelusta vastaavalta TV Viihde -yhtiöltä. Antenniverkossa Yleisradion HD-kanava näkyy kanavanipussa F pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereen, Turun, Lahden, Jyväskylän, Eurajoen ja Oulun lähetysasemilla. Jääkiekon MM-kilpailujen finaalin lisäksi Yleisradion HD-kanavalla nähdään muiden muassa Euroviisufinaali. Jatkossa kanavalle esitetään Ylen televisiokanavien koottuja ohjelmia. HD-tuotantoja ovat muiden muassa Uusi päivä ja Kotikatu.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota suomalaisille kuluttajille kaikkein katsotuimmat ja tutuimmat televisiokanavat teräväpiirtotasoisina heti antenniverkon teräväpiirtomarkkinan avautuessa. TV Viihde HD –palvelussa olevien tuttujen kanavien katseluosuus kaikesta television katselusta on Finnpanelin mittarin mukaan yli 70 prosenttia. On hienoa aloittaa näillä kanavilla ja tuoda tutuimmat teräväpiirtotasoiset kanavat suomalaisiin antennitalouksiin, TV Viihteen toimitusjohtaja Vesa Mars kommentoi.

TV Viihde aloittaa samalla myös MTV HD ja Nelonen HD -kanavien lähettämisen kotitalouksiin. Niiden katsominen on maksutonta elokuun loppuun saakka. Sen jälkeen kuluttaja maksaa teknisestä yhteydestä HD-siirtomaksun, joka on 3,95 euroa kuukaudessa. Pelkän YLE HD -kanavan voi myös hankkia erikseen ottamalla yhteyttä TV Viihteen asiakaspalveluun.