Donald Trumpin homolausunto järkyttää: ”Homoliitto on kuin golfia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiotähti ja liikemies Donald Trump on ollut viime päivinä runsaasti otsikoissa, sillä hän on ottanut näkyvästi yhteen presidentti Barack Obaman kanssa. Trump vaati Obaman syntymätodistuksen julkistamista ja otti lopulta kunnian kun se julkistettiin.

Obama iski Trumpia rajusti takaisin omassa puheessaan ja sivalsi presidenttiydestä haaveilevaa liikemiestä monin tavoin. Nyt Donald Trump on kuitenkin otsikoissa hämmentävän homoliittoja koskevan lausuntonsa johdosta. Hän yritti kommentoida kantaansa New York Timesin haastattelussa, mutta lopputulos oli varsinaista sekamelskaa.

– Minä pidän golfista. Monet ihmiset – en halua kuulostaa liian monimutkaiselta – vaihtavat näihin todella pitkiin puttereihin, mikä ei ole kovin tyylikästä. Se on outoa, Donald Trump selitteli.

– Siellä näen näitä todella hyviä pelaajia pitkät putterit käsissään, koska he eivät saa enää metrin puttia sisään. Minä inhoan sitä. Olen perinteiden mies. Minulla on paljon upeita ystäviä, jotka sattuvat olemaan homoja, mutta kunnioitan silti perinteitä.

Lausunto on nostattanut sosiaalisessa mediassa varsinaisen vastalauseiden myrskyn, sillä se on tulkittu vahvasti homoliittojen vastaiseksi.