Älä klikkaa Osaman teloitusvideota Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina lähes kaikki maailmanlaajuisesti noteeratut suuret uutistapahtumat on valjastettu myös nettihuijareiden käyttöön. Näitä huijauksia on toteutettu erityisesti Facebookissa, koska siellä voidaan tavoittaa valtavia massoja ihmisiä ympäri maailmaa.

Eilen amerikkalaiset hullaantuivat Yhdysvaltojen hallituksen ilmoitettua, että Osama Bin Laden on kuollut. Väite noteerattiin välittömästi ympäri maailmaa ja ihmiset suorastaan janosivat lisätietoja. Samalla myös aikaansa seuraavat huijarit ryhtyivät kalastamaan uhreja Osaman nimellä.

Parhaillaan Facebookissa leviääkin useita Osama-aiheisia linkkejä. Laajimmalle on todennäköisesti levinnyt linkki olemattomaan videoon, jossa Osaman väitetään saavan surmansa. Todellisuudessa tällaista videota – kuten mitään muitakaan todisteita – Osaman kuolemasta ei ole esitetty. Tulevina päivinä kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin klikkaa Facebookissa Osamaan liittyviä linkkejä, varsinkin jos ne ovat englanninkielisiä.