Ravintolarypäs vaihtoi omistajaa – ”Eiku Sedulaan pyörimään” pitää edelleen paikkansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen yökerhomarkkinoilla on tapahtunut hieman keskimääräistä suurempaa liikehdintää, kun merkittävä osa Sedu Koskisen SK Entertainment Oy:n ravintolatoimintaa on siirtynyt uuteen omistukseen. Ostajana on Night People Oy, jossa tosin myös Sedu Koskinen on edelleen mukana.

Sedu Koskisen ravintolaimperiumi tuotti toissa vuonna lähes kymmenen miljoonan euron tappiot ja viime vuonnakin tappiota kertyi vielä 5,6 miljoonaa euroa. Viime viikolla uumoiltiin, että tulossa olisi suurempiakin omistusmuutoksia, mutta tänään julkistettujen tietojen mukaan muutos oli lopulta odotettua pienempi. Kaupassa myyjänä toimineen SK Entertainment Oy:n johto ja osa vanhoista omistajista perusti nimittäin uuden yhtiön, johon ravintoloita siirrettiin.

Ostajana toiminut Night People hoitaa jatkossa 26 yökerhoa ja ravintolaa 16 eri paikkakunnalla. Kauppaan kuuluu ravintoloita muiden muassa Helsingissä, Tampereella, Joensuussa, Oulussa, Porissa ja Vantaalla. Kauppaan kuuluvia brändejä ovat esimerkiksi Onnela, Tivoli, The Tiger, Colorado ja Apollo. Turun ravintolat siirtyivät kokonaan uudelle omistajalle.