Tutkimus vahvisti: Kiroileminen lievittää kipua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiset tuppaavat kiroilemaan erityisen usein sellaisissa tilanteissa, joissa heille sattuu jokin yllättävä kivulias kommellus. Siten lienee kaikkien tiedossa, että kiroileminen ainakin tuntuu auttavan moniin äkillisiin särkyihin. Nyt asiasta on saatu myös tutkimustietoa.

Englantilaisen Keelen yliopiston psykologian laitos on suorittanut tutkimuksen, jossa on selvitetty kiroilun vaikutuksia kivunlievitykseen. Tutkimuksen tulos vahvisti sen minkä monet jo tiesivätkin, eli kiroilu auttaa. Tutkimusryhmän jäsenistä usein kiroilevat kykenivät kestämään kipua keskimäärin 45 prosenttia enemmän kuin ne jotka välttävät kiroilemista.

Richard Stephens kertoi The Scotsman -lehdelle, että kiroileminen vähentää myös ihmisten stressitasoa, joten voimasanojen käyttäminen oikeissa kohdissa voi siten olla terveellistä. Hän kuitenkin muistuttaa, että liiallisella kiroilemaan rohkaisemisella on toisenlaisia haittavaikutuksia.