Tukipäätös paljasti: Angry Birds -elokuva jo työn alla

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen pelisensaatio Angry Birds on niittänyt menestystä ympäri maailmaa ja ollut kirkkaasti kuluneen talven suosituin peli maailmassa. Pelin tuoreimman version myötä se on lyönyt kaikki aikaisemmat ennätykset. Samalla brändiä laajennetaan nopeasti.

Pelin ympärille ollaan rakentamassa kokonaista tuoteperhettä, sillä digitaalisten pelien lisäksi valikoimassa on jo myös pehmoleluja sekä lautapeli. Taannoin Mashable-julkaisu kertoi, että pelin tehnyt suomalaisyhtiö Rovio on kaavailemassa suosikkipelistä myös animaatioelokuvaa. Nyt tieto on vahvistettu, kun Suomen elokuvasäätiö vahvisti tukea saavat elokuvat.

Elokuvasäätiön tukea saavien elokuvien listalla on myös Angry Birds, jonka elokuvaversiolla pyritään tekemään suomalaista elokuvahistoriaa. Elokuva saa tukea 50.000 euroa. Taannoin hittipelin takaa löytyvä Rovio sai 30 miljoonan euron pääomasijoituksen Accell Partners ja Atomica Ventures -yhtiöiltä.  Maaliskuussa CNN-kanava esitteli Gaddafin Angry Birds -hahmona.