Facebook kiistää jyrkästi käyttäjien vakoilun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu on ollut jo vuosien ajan vakoiluhuhujen kohteena. Palvelun on väitetty muiden muassa olevan alunperin CIA:n perustama ja keräävän amerikkalaisille viranomaisille valtavaa tietokantaa ihmisistä ja heidän yhteyksistään ja mielipiteistään.

Tällä viikolla huhut nousivat uudelleen pintaan. Nyt asialla oli WikiLeaks-palvelun perustaja Julian Assange, jonka mukaan Facebook on maailmanhistorian inhottavin vakoilukone, johon amerikkalaisilla tiedusteluorganisaatioilla on suora yhteys kuten myös esimerkiksi Googleen.

Nyt Facebook on kiistänyt väitteet Forbes-talouslehdessä. Yhteisöpalvelu kiistää yhteydet tiedusteluviranomaisiin, mutta myöntää antavansa käyttäjistään tietoja silloin kun siihen on oikeuden päätös.