Facebook kiistää jyrkästi käyttäjien vakoilun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu on ollut jo vuosien ajan vakoiluhuhujen kohteena. Palvelun on väitetty muiden muassa olevan alunperin CIA:n perustama ja keräävän amerikkalaisille viranomaisille valtavaa tietokantaa ihmisistä ja heidän yhteyksistään ja mielipiteistään.

Tällä viikolla huhut nousivat uudelleen pintaan. Nyt asialla oli WikiLeaks-palvelun perustaja Julian Assange, jonka mukaan Facebook on maailmanhistorian inhottavin vakoilukone, johon amerikkalaisilla tiedusteluorganisaatioilla on suora yhteys kuten myös esimerkiksi Googleen.

Nyt Facebook on kiistänyt väitteet Forbes-talouslehdessä. Yhteisöpalvelu kiistää yhteydet tiedusteluviranomaisiin, mutta myöntää antavansa käyttäjistään tietoja silloin kun siihen on oikeuden päätös.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat