Raju virus leviää: ”Facebook tuhoaa vahvistamattomat tilit 5. toukokuuta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin päivän takainen Osama Bin Ladenin väitetty kuolema on nostattanut Facebookissa varsinaisen huijausten aallon, sillä terroristijohtajan nimellä huijataan ihmisiä katsomaan olemattomia teloitus- ja ruumisvideoita. Ne eivät ole kuitenkaan ainoita uusia huijauksia.

Viime päivinä huijarit ovat käyttäneet hyväksi ihmisten herkkäuskoisuutta väittämällä, että kaikki vahvistamattomat Facebook-käyttäjätilit tuhotaan 5. toukokuuta. Huijauksen mukaan tuhoamisen pystyy välttämään ainoastaan vahvistamalla tili, mikä taas onnistuu kopioimalla annettu koodipätkä selaimen osoiteriville. Sitä ei tule tehdä.

Koodin copy-pastettaminen ja enterin painaminen antaa huijareille oikeuden levittää virusta edelleen käyttäjän seinällä ja lataa kaiken lisäksi tietokoneelle viruksen. Mitään koodinpätkiä ei tule liittää osoiteriville ilman että käyttäjä tietää tarkoin mitä on tekemässä.