Nämä ovat toimitusjohtajien yleisimmät etunimet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa toimiva suosittu yhteisöpalvelu LinkedIn on Facebookista ja vastaavista poiketen tarkoitettu lähinnä ammatillisen verkostoitumisen välineeksi. Siten sen käyttäjät tarjoavat tutkijoille mielenkiintoista tietoa.

Nyt amerikkalainen In Sights on tutkinut LinkedIn-palvelun käyttäjien etunimiä ja verranneet niitä sekä ammattiin että harjoitettavaan toimialaan. Tutkimus paljasti muiden muassa, että toimitusjohtajien yleisimmät nimet ovat miehillä Peter, Bob, Jack, Bruce ja Fred. Naispuoliset toimitusjohtajat ovat taas useimmin nimeltään Deborah, Sally, Debra, Cynthia ja Carolyn.

Lisäksi tutkittiin nimien pituutta suhteessa toimialaan. Tutkimuksessa selvisi, että nelikirjaimisista etunimistä Chip, Todd ja Trey työskentelevät useimmin myynnin parissa kun Jack, Fred ja Bill työskentelevät useimmin toimitusjohtajina. Kuusikirjaimisia etunimiä oli eniten insinööreissä ja seitsenkirjaimisia ravintola-alalta. Urheilijoiden yleisimmät etunimet olivat Ryan, Matt ja Jessica.