Nuorten seksitutkimuksen tulos yllätti myös tutkijat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erityisesti nuoria miehiä pidetään seksuaalivietiltään täysin ylivertaisina ja alati lisää seksiä janoavina, mutta tuoreen selvityksen mukaan kyse on ennemminkin vain stereotypiasta kuin totuudesta. Kaikki nuoret miehet eivät nimittäin halua enempää seksiä.

Australialaisessa seksitutkimuksessa selvisi, että 16 – 24-vuotiaista nuorista miehistä peräti 12 prosenttia haluaakin todellisuudessa vähemmän seksiä. Missään muussa ikäryhmässä määrä ei ollut näin suuri. Samasta ryhmästä vain 31 prosenttia kertoi haluavansa enemmän seksiä. Samalla rikkoutui ainakin yksi nuorten miesten seksiin liittyvä myytti.

– Vaikkakin kyseessä onkin vähemmistö, on mielenkiintoista että vähemmän seksiä haluavia on nuorissa enemmän kuin missään muussa ikäryhmässä. Yleensä luullaan, että nuoret pojat eivät saa koskaan tarpeeksi seksiä ja haluavat sitä aina vain lisää, New South Walesin yliopiston seksitutkija Juliet Richters kertoi Reuters-uutistoimistolle.

35 – 44-vuotiaista miehistä 57 prosenttia halusi enemmän seksiä, kun samanikäisillä naisilla määrä oli vain 28 prosenttia. Tutkimukseen osallistui 4.300 miestä ja 4.400 naista iältään 16 – 64 vuotta. Sama tutkimus tehtiin edellisen kerran viisi vuotta sitten.