SuomiTV vakavissa vaikeuksissa – menettää ehkä toimilupansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama viikko sitten kuinka Suomen tuorein televisiokanava SuomiTV on ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin. Kanava vahvisti tuolloin Yleisradiolle, että se lopettaa kesällä lähetystoimintansa kolmeksi kuukaudeksi. Tänään julki on tullut uusia synkkiä uutisia.

YT-neuvotteluja viime aikoina käynyt televisioyhtiö on nimittäin Markkinointi & Mainonta -lehden tietojen mukaan irtisanonut koko uutistoimituksensa. Yhtiöstä ei haluttu kommentoida asiaa ennen huomista.

Kesällä kanavan lähetystoiminta on siis keskeytymässä pidemmäksi aikaa kuin kuukaudeksi, joka on laissa määritelty keskeytyksen maksimipituudeksi. Kanavan taustayhtiö on hakenut erikoislupaa pidemmälle katkokselle. Uutistoiminnan lopettaminen on uusi naula kanavan arkkuun, sillä toimilupaehdoissa edellytetään myös uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Siten kanava ei välttämättä enää täytä vaadittuja ehtoja ja sen toimilupa voidaan pahimmassa tapauksessa peruuttaa.