Donald Trumpin rohkeus ei riittänyt – antoi itselleen potkut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Indianapolis 500 on yksi maailman tunnetuimmista autokilpailuista, ja sen turva-auton ajaminen on kenelle tahansa suuri kunnia. Tänä vuonna kunnian sai liikemies ja televisiotähti Donald Trump, joka on nyt yllättäen kuitenkin vetäytynyt projektista.

Alunperin Trump suostui innokkaasti mukaan 29. toukokuuta ajettavaan kisaan, mutta nyt hän on yllättäen antanut itselleen potkut kunniatehtävästä ja vetäytynyt taka-alalle. Hän perusteli vetäytymistään sillä, että se voisi olla ”epäsoveliasta, koska hän on ehkä pian julkistamassa aikeitaan” ensi vuoden presidentinvaaleja koskien. Lisäksi hän kertoi, ettei hänen kalenterissaan olisi sittenkään tilaa tehtävän vaatimille ajokoulutuksille.

Amerikkalaislehdissä Trumpin selityksiä ei ole uskottu, vaan hänen uskotaan jänistäneen tehtävästään. Vetäytymisen uskotaan liittyvän siihen, että presidentti Barack Obama sivalsi muutama päivä sitten Trumpia rajuin sanakääntein tämän väitettyä että presidentti olisi syntynyt ulkomailla. Liikemiehen saama kunnia olisi ollut poikkeuksellisen suuri, sillä tapahtuma täyttää tänä vuonna sata vuotta.