Iron Maidenin Ed Force One -yksityiskone kuljettaa nyt turisteja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva Iron Maiden on parhaillaan kuukauden keikkatauolla saatuaan äskettäin päätökseen maailmankiertueensa ensimmäisen etapin. Sen aikana bändi lensi taustavoimineen ympäri maailmaa omalla Ed Force One -yksityiskoneella. Nyt maineikas lentokone joutuu kuitenkin yllättäen lennättämään turisteja.

Kyseessä on Boeing 757-23A -lentokone, jonka suosikkiyhtye on vuokrannut käyttöönsä Astraeus-lentoyhtiöltä. Bändin keulahahmo Bruce Dickinson työskentelee vapaa-ajallaan lentokapteenina samalle yhtiölle. Kiertueen ajaksi koneen nimeksi annettiin Ed Force One ja se maalattiin The Final Frontier World Tour -kiertueen teeman mukaisesti. Nyt kone on joutunut yllättäen tositoimiin bändin keikkatauosta huolimatta.

Astraeus-yhtiön toiseen Boeing 757 -lentokoneeseen tuli tekninen vika, jolloin telakalla ollut Ed Force One jouduttiin ottamaan käyttöön turistien lennättämiseen. Parhaillaan maailmalta löytynee jo kymmenittäin Iron Maiden -faneja, jotka ovat sattumalta päässeet matkustamaan suosikkiyhtyeensä lentokoneella. Tällä viikolla koneen voi bongata lomalennoilla ainakin Turkissa ja Kreikassa.

Yhtyeen käyttämä lentokone on vuosien varrella nähty siviilissä usemmankin lentoyhtiön väreissä. Konevanhus on nimittäin ehdinyt Staran saamien tietojen mukaan palvella jo useampiakin yhtiöitä, joita ovat muiden muassa Astraeusin omistamat AeroSurBMI British Midland ja Iceland Express sekä Saudi-Arabian Airlines ja Omni Air International. Verkosta löytyy kuva myös ”alastomasta” lentokoneesta ilman Iron Maidenin maalauksia.