IS: Netissä ihmetyttänyttä postipakettia ei olekaan olemassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia nettikäyttäjiä on jo reilun vuoden ajan ihmetyttänyt Itellan verkkosivuilta käsin seurattava postipaketti, joka vaikutti kiertävän ympäri Suomea päämäärättömästi saapumatta koskaan perille. Nyt Ilta-Sanomat on selvittänyt mystisen paketin salaisuuden.

Verkossa eri keskustelupalstoilla on levinnyt tämä linkki, josta paketin matkaa on voitu seurata reaaliajassa. Lehden Itellasta saamien tietojen mukaan kyseessä ei kuitenkaan epäilyistä huolimatta ole sittenkään yksi paketti, vaan seurannassa oleva koodi on tarkoitettu pakettien reititykseen. Sen ei siten pitäisi edes olla mukana seurantajärjestelmässä.

– Kyse ei ole yhdestä paketista vaan kaikki listassa näkyvät lähetyksen rekisteröinnit ovat erillisiä paketteja. Numerosarja, joka on tämän meidän seurantatiedon nettipalvelussa, ei ole yksittäistä lähetystä koskeva lähetystunnus vaan kansainvälinen routing -koodi, tuotantopäällikkö Tapani Väisänen kertoi Ilta-Sanomille.