SuomiTV jatkaa sittenkin läpi kesän – mutta kevytversiona

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama viikko sitten kuinka Suomen tuorein televisiokanava SuomiTV on ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin. Kanava vahvisti tuolloin Yleisradiolle, että se lopettaa kesällä lähetystoimintansa kolmeksi kuukaudeksi. Eilen kerrottiin uusia synkkiä uutisia, kun kanavan uutiset päätettiin lopettaa.

Tänään kanava tiedotti, että YT-neuvottelujen tuloksena yhdeksän ihmistä on irtisanottu. Samalla ilmoitettiin, että aikaisemmasta ilmoituksesta poiketen kanavan lähetystoiminta ei sittenkään lakkaa kolmen kuukauden ajaksi tulevana kesänä.

Katkos olisi todennäköisesti vienyt kanavan toimiluvan, joten SuomiTV jatkaa lähetystoimintaa, mutta kuitenkin lyhennetyllä ohjelma-ajalla. Myös uutistoiminnan lopettaminen voi vaikuttaa haitallisesti kanavan toimilupaan, sillä toimilupaehdoissa edellytetään myös uutisia ja ajankohtaisohjelmia.