Miehet tunnustavat rakkautensa ensimmäisenä – syy selvisi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteinen stereotypia sukupuolista on se, että naiset ovat romanttisempia ja herkempiä, kun miehet taas ovat karskeja ja sitoutumiskammoisia äijiä. Nyt tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että stereotypia ei välttämättä pidäkään paikkansa ainakaan seurustelun osalta.

Journal of Personality and Social Psychology -lehden julkaisemien tietojen mukaan naiset eivät aina olekaan aktiivisempia osapuolia seurustelun aloittamisessa ja rakkauden tunnustamisessa. Tutkimuksen mukaan kahdessa kolmesta heteromiesten suhteesta mies on tunnustanut rakkauttaan ensimmäisenä. Tämä on vieläpä tapahtunut keskimäärin peräti kuusi viikkoa ennen suhteen naista.

Tutkimuksen tekijä Laura Berman kuitenkin muistuttaa lehdessä, että miesten motiivit rakkauden tunnustamiselle poikkeavat usein naisten vastaavista. Miehillä on hänen mukaansa taipumus sanoa ”Minä rakastan sinua” parin tuleva ensimmäinen seksisessio mielessään. Miehet tarjoavat naiselle intiimiyttä seksi mielessään, kun nainen tarjoaa seksiä intiimiys mielessään. Tavoitteet ovat siis päinvastaiset.