Facebook-kiusaajien käyttäjätilit suljetaan Ranskassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteinen kiusaaminen on vuosi vuodelta siirtynyt yhä nopeammin verkkoon, kun monenlaiset yhteisöpalvelut mahdollistavat kiusaamisen jopa nimimerkin takaa. Nyt Ranskassa viranomaisten pinna on kiristynyt niin, että he haluavat sulkea kiusaajien käyttäjätilejä esimerkiksi Facebookissa.

Ranskan opetusministeri Luc Chatel on ilmoittanut ajavansa päätöstä, jonka perusteella viranomaiset voisivat jatkossa sulkea ranskalaisten cyberkiusaajien käyttäjätilejä kiusaamisen ehkäisemiseksi.

– Toteutus on yksinkertainen. Selvitämme systemaattisest muita kiusanneiden tiedot ja heidän käyttäjätilinsä suljetaan. Pitämme huolen siitä, että uhrien lähipiiri voi valittaa asiasta. Se hoidetaan tietotekniikasta vastaavan osaston kautta, Luc Chatel kertoi koulukiusaamista käsitelleessä seminaarissa.

Facebook on ottanut asiaan positiivisen kannan. On nimittäin myös verkkopalvelun edun mukaista että kiusaaminen palvelussa vähenee. Palvelu lisää sivuilleen painikkeita, joilla kiusaamisesta voidaan raportoida. Nyt kysymyksiä herättävät lähinnä suljettujen tilien kohtalo sekä mahdollisuus rekisteröityä palveluun toisella nimellä.