Florida kieltämässä lailla roikkuvat ”räppihousut”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lainsäädännöllä ei normaalisti säädellä muotia, mutta ihmisten paljastavaa pukeutumista on suitsittu usein järjestyssäännöillä. Esimerkiksi Barcelona kielsi viime viikolla bikinit kaupungin keskustan alueella. Nyt Floridassa ollaan menemässä vielä pidemmälle.

Floridalaiset hiphop-fanit joutuvat nimittäin tulevaisuudessa kiskomaan puolessa reidessä roikkuvia housujaan ylös, sillä niiden kieltämiseksi on tehty lakialoite. Seuraavaksi kuvernööri Rick Scottin tulee allekirjoittaa lakialoite, jotta se etenisi senaattiin.

Tämä niin sanottu ”roikkuvat alushousut” lakialoite numerolla SB228 tarkoittaisi hyväksyttyään sitä, että esimerkiksi koululaisten eivät enää saisi esiintyä koulussa roikkuvissa housuissa ja esitellä alusvaatteitaan. Mikäli koululaisen alushousut näkyvät, voidaan hänet esimerkiksi erottaa koulusta.