Joukkotappelu Apple Storessa – työntekijä aloitti?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen iPad-laitteen uusi versio iPad 2 on tullut markkinoille myös Kiinassa. Suomessa laitteen hieman päivitetty versio ei aiheuttanut ryntäystä, mutta kiinalaiset ovat jonottaneet sitä yllättävänkin innokkaasti.

Pekingin Sanlitun Apple Storessa syntyi nimittäin aiemmin eilen lauantaina joukkotappelu, josta neljä loukkaantunutta ihmistä jouduttiin kiidättämään sairaalahoitoon. Kaupan edusta oli pullollaan uutta iPadia jonottavia ihmisiä, kun välikohtaus sattui.

Beijing News -lehden mukaan joukkotappelun aloitti Applen ”ulkomaalainen” myyjä, joka ryhtyi tönimään ja lyömään kaupan edustalla jonossa etuilleita asiakkaita. Kun myyjä pakeni pian takaisin sisälle, suuttunut väkijoukko rikkoi kaupan lasiseinän ja kävi turvamiesten kimppuun. Poliisi tutkii tapausta. Ihmiset olivat jonottaneet kaupan edessä tuntikausia ennen välikohtausta.

Suomessa Applen uusi iPad nimettiin taannoin pettymykseksi, koska se ei sisältänyt odotettua määrää uutuuksia ja päivityksiä edelliseen malliin verrattuna. Tietokone-lehden bloggari antoi sille samasta syystä versionumeron ”iPad 1,5”.