Jackie Evancho tyrmistytti Talent-yleisön

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Erilaisista kykyjenetsintäkilpailuista on maailman musiikkimarkkinoille löytynyt jo lukuisia uusia tähtiä, joista osa on kyennyt yllättämään miljoonat televisiokatsojat toden teolla.

Yhdysvaltojen America’s Got Talent -kilpailussa oli viime kesänä mukana 10-vuotias pikkutyttö Jackie Evancho, jonka lauluääni lumosi totaalisesti ohjelman katselijat ja studioyleisön. Sama vaikutus esityksellä oli YouTubessa, jossa hänen videoitaan on katsottu yhteensä jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Nyt tytön debyyttialbumi on julkaistu ja siinä on mukana duetot Susan Boylen ja Barbra Streisandin kanssa. Hänestä veikataan parhaillaan tämän kevään ja tulevan kesän suurta tähteä Yhdysvalloissa. Samalla hän on niittämässä menestystä myös muualla maailmassa.

Oopperaa Talent-kilpailussa laulanut Evancho aiheutti O Mio Babbino Caro -kappaleen esityksellään sekä tuomaristossa että yleisössä samanlaisen tyrmistyneen reaktion kuin Susan Boyle ja Paul Potts aikoinaan. Evanchon klassisella laulutyylillä on myös syynsä, jotka tyttö paljasti taannoin Pennsylvanian WPXI -televisiokanavalle.

– Minulla ei ole poptähden ääntä. Mutta vaikka olisi ollut, niin en silti esittäisi poppia. Valitsin klassisen musiikin, koska on se on erilaista mitä lapset yleensä esittävät. Klassinen musiikki esitetään tulkitsemalla tunteita.