Tänään tv:ssä: Superlihavat teinit järkyttävät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaiset ovat tunnetusti sekä pikaruokakansaa että myös yksi maailman lihavimmista kansakunnista. Taannoin Super Size Me -dokumentissa nähtiin miten kävi toimittajalle, joka söi kuukauden ajan pelkkää pikaruokaa maailmankuulussa hampurilaisketjussa.

Tänään samaa aihetta käsitellään Nelosella kello 22.00 esitettävässä 4D: Superlihavat teinit -dokumentissa. Siinä seurataan kahden teinitytön valmistautumista laihdutusleikkaukseen ja seurataan nuorten kamppailua vääjäämätöntä ylipainoa vastaan.

Tilastojen mukaan vuonna 1985 amerikkalaisista oli ylipainoisia joka osavaltiossa vain alle 14 prosenttia, ja suurimmassa osassa osavaltioita alle kymmenen prosenttia. Vuonna 1993 ylipainoisia oli kuitenkin jokaisessa osavaltiossa jo yli kymmenen prosenttia. Vuonna 2007 ylipainoisia oli suurimmassa osassa osavaltioita jo yli 25 prosenttia asukkaista.