Kansanliike Mertarannan puolesta: ”Pahin tapa raiskata MM-kisat!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Merkittävä osa Suomen jääkiekkohistoriaa on ollut jo pitkään selostaja Antero Mertaranta, josta on vauhdikkaiden selostustensa myötä tullut todellinen kansansuosikki ja siinä sivussa myös artisti. Nyt loppuneet jääkiekon MM-kisat ovat jäämässä hänen viimeisikseen.

Jääkiekon MM-kisat siirtyvät ensi vuodesta alkaen Yleisradion kanavilta MTV3-kanavalle vuosiksi 2012 – 2017. Viime vuonna Mertaranta ilmoitti ettei hän aio seurata perässä kaupalliselle kanavalle. Näin ollen suomalaisten jääkiekkonautinto on vaakalaudalla. Tästä syystä Mertarantaa vaaditaan nyt fanien toimesta ensi vuoden kotikisojen selostajaksi.

Vaatimuksen tueksi perustetulla Facebook-sivulla on jo yli 50.000 jäsentä. Mukana olevien kommentit ovat rajua luettavaa, sillä MTV3 saa harvinaisen paljon sapiskaa. Suoraan kanavaan kohdistuvan kritiikin lisäksi moni toteaa, että ilman Mertarantaa kisoja ei voi katsoa ja vielä vähemmän voittaa. Jotkut ovat viritelleet jopa ensi vuoden kisojen katsojaboikottia.