Planking-valokuvausilmiö lähtenyt käsistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkon kautta maailmalle leviää aika ajoin uusia villityksiä, ja kerroimme viime viikolla että tämän kevään ykkönen on ollut maailmanlaajuinen planking-niminen poseerausilmiö. Viime viikolla Australiassa poliisi varoitti kansalaisia poseeraamasta liian rohkeasti.

Ilmiössä on tarkoituksena on maata kuvissa mitä erikoisimmissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Ilmiö kasvaa päivä päivältä hurjaa vauhtia, kun sen harrastajien määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Katso joitain tuoreimmista otoksista alta.

Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla. Australiassa poliisi on nyt ilmaissut huolensa trendin nopeasta leviämisestä. Kengurumaassa mies sai syytteen käytettyään poliisiautoa planking-alustana.