Planking-ilmiö leviää maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhteisömediat ovat tuottaneet maailmalle lukuisia trendejä, jotka eivät oli aiemmin olleet mahdollisia ainakaan samassa mittakaavassa. Yksi erikoisimmista on planking-niminen poseeraustrendi, jossa ihmiset makaavat mitä hulluimmissa paikoissa.

Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Kuka tahansa voi siis harrastaa lajia. Parhaimmillaan sitä on nähty jopa rugby-otteluissa kaatuneilla pelaajilla.

Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla. Australiassa poliisi on nyt ilmaissut huolensa trendin nopeasta leviämisestä. Kengurumaassa mies sai syytteen käytettyään poliisiautoa planking-alustana.