Futisfanien kuolaama nuori mallikaunotar kuoli traagisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mallimaailma on menettänyt jälleen erään nuoren tähden, kun kiinalainen Ai Weiwei kuoli vain 22-vuotiaana. Erityisesti internetissä suuren suosion saavuttanut neitokainen tunnettiin alalla varsinaisena työnarkomaanina, joka antoi koko elämänsä mallintyölle – lopulta kirjaimellisesti.

Varatoimitusjohtajana paikallisessa mediayhtiössä mallintöiden ohella toiminut Ai ”Football Baby” Weiwei tuli tunnetuksi erityisesti jalkapallofanien keskuudessa poseerattuaan vuoden 2010 FIFA World Cup -pelin mainoskampanjassa. Lähipiiri varoitteli kaunotarta pitkään siitä, että tämä teki aivan liikaa töitä.

– Läpi yön työskenteleminen oli hänelle aivan normaalia. Hän tapasi tehdä jopa kolme päivää lepäämättä lainkaan, Ain manageri Zhu Xing kommentoi China Daily -lehdelle.

Alunperin Ai Weiwei jätti kotikaupunkinsa 16-vuotiaana tullakseen esiintyväksi taiteilijaksi. Töillään hän maksoi opiskelunsa taidekoulussa. Vuonna 2006 kaunotar suuntasi malliuralle, jossa hän niitti nopeasti myös menestystä. Hänen tarkkaa kuolinsyytään ei ole paljastettu, mutta hänen huhuttiin aiemmin sairastuneen leukemiaan.