Huumepomon ökysynttärit päättyivät ratsiaan – ja vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monilla huumeparoneilla on tunnetusti rahaa niin paljon, että he eivät aina itsekään tiedä sen määrää. Siten myös synttärijuhlat ovat usein varsin näyttäviä. Nyt meksikolainen huumepomo Gilberto Barragan Balderas on kuitenkin järjestänyt itselleen 41-vuotisbileet, jotka hän itse muistaa loppuikänsä.

Meksikon poliisi iski nimittäin Balderasin syntymäpäiväjuhliin ja sai lopulta itse juhlakalun pidätettyä vuosien epäonnistuneiden yritysten jälkeen. Amerikkalaiset huumeviranomaiset olivat jo aiemmin luvanneet Balderasin pidätykseen johtavista tiedoista viiden miljoonan dollarin palkkion.

Pomon syntymäpäiviä oli saapunut juhlistamaan myös muita huumepomoja, joista osa saatiin perjantaina kiinni Reynosan kaupungin liepeillä. Gilberto Barragan Balderas oli ollut etsintäkuulutettuna huumeiden salakuljetuksesta vuodesta 2008 saakka.