Salaisuuden verho raottui: Area 51 -valokuvia julkisuuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa Nevadan osavaltiossa sijaitseva huippusalainen tukikohta Area 51 on todennäköisesti maailman tarkimmin vartioitu yksittäinen alue. Salassapito on poikinut alueesta toinen toistaan hurjempia tarinoita ja se on innoittanut myös televisiosarjoja ja elokuvia.

Nyt alueelta on julkistettu ennennäkemättömiä valokuvia, jotka olivat huippusalaisia 50 vuoden ajan. Kuvissa nähdään muiden muassa kuinka huippusalaista A12-vakoilukonetta testataan. Myöhemmin koneesta tehtiin legendaarinen SR71-Black Bird vakoilukone. Katso kuvat tästä.

Samalla julkisuuteen on päätynyt myös valokuvia Utahissa sijaitsevalta toiselta alueelta, joka oli 50 vuoden ajan eristettynä. Sinne putosi nimittäin vuonna 1963 Ken Collinsin ohjastama A12-lentokoneen prototyyppi, joka oli silloin huimasti edellä aikaansa. Collins joutui hyppäämään koneesta heittoistuimella alaspäin, koska putoava kone oli ylösalaisin. Putoamisen jälkeen paikalla järjestettiin massiivinen operaatio jälkien peittämiseksi.