Kohuväite: Natsit saivat koirat puhumaan ja lukemaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Natsien toimet Toisen maailmansodan aikana lienevät pääosin kaikille tuttuja, mutta nyt tuore paljastuskirja esittää uusia yllättäviä väitteitä. Natsien kerrotaan nimittäin kouluttaneen koirista itselleen apulaisia, jotka osasivat puhua ja lukea.

Saksalaisten väitetään pitäneen koiria lähes yhtä viisaina kuin ihmisiä, ja siksi yrittäneen rakentaa niistä itselleen koira-armeijaa. Hitlerin kerrotaan toivoneen, että koirat olisivat voineet kommunikoida johtajiensa kanssa. Testeissä kokeiltiin puhumisen lisäksi myös telepaattista viestimistä koirien ja ihmisten välillä. Väitteet esitetään Jan Bondesonin vuosien tutkimuksiin perustuvassa Amazing Dogs: A Cabinet of Canine Curiositieskirjassa.

Uskomattoman tarinan mukaan eräs koirista osasi vastata Mein Fuhrer, kun siltä kysyttiin kuka Adolf Hitler oli. Puhumaan opetetun koiran kerrotaan naputelleen aakkosia oikeaan järjestykseen tassuillaan ja keskustelleen muiden muassa uskonnosta ja runoudesta. Toisen koiran väitetään ilmoittaneen aakkoset haukkujen määrällä. Tarina kuulostaa siis pitkälti samalta kuin Pohjois-Korean johtajista kehitetyt sankaritarinat.