Poliisit sikailivat kuin rikolliset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kännykkäkameroiden yleistymisen myötä poliisien ja vartijoiden ylilyönnit ovat nousseet yhä useammin otsikoihin, kun tapahtumat saadaan entistä useammin tallennettua todistusaineistoksi. Usein materiaalia julkaistaan myös verkossa.

Viime aikoina ympäri maailmaa on jäänyt kiinni lukuisia poliiseja, jotka ovat ylittäneet törkeästi valtuutensa ja syyllistyneet ylilyönteihin. Äskettäin eräs amerikkalaispoliisi pahoinpiteli teinitytön ilman syytä ja joutui teostaan oikeuteen. Nyt Lontoossa on ikuistettu tilanne, jossa yhdeksän siviilipukuista poliisia käyttäytyy pidätystilanteessa kuin rikolliset. The Sun -lehden julkaisemalla videolla nähdään kuinka poliisit suorittavat pidätyksen raivopäisesti hakaten autoa muiden muassa pesäpallomailoilla.

Kyseessä oli rikollinen varastetussa autossa, mutta se ei oikeuta ylilyönteihin. Pidätetty haavoittui pidätyksen yhteydessä. Video on mukana olleen poliisin kuvaama, ja he olivat lisänneet siihen taustalle Tracy Chapmanin Fast Car -hitin tuomaan lisää tunnelmaa. Poliisit väittävät, että videolla kuultava musiikki kuuluu auton radiosta. Nyt viisi videolla näkyvistä poliiseista on hyllytetty ja heitä odottaa todennäköisesti irtosanominen. He olivat lisäksi käyttäneet työpaikalla takavarikoituja pelikonsoleita ja autoja.