McDonald’sin suomalainen mainos hämmentää maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ihmetellään usein maailmalla esiintyvää mainontaa ja markkinointia, mutta nyt suomalainen mainonta on noteerattu pitkästä aikaa maailmalla. Kyseessä on McDonald’s hampurilaisketjun lehtimainos, jonka kuvakerrontaa ihmetellään kovasti.

Muutamien blogikirjoitusten jälkeen myös markkinointialan arvostettu Adweek-lehti on uutisoinut suomalaisesta mainoksesta, jota kuvaillaan eri verkkojulkaisuissa kummastuttavaksi ja irvokkaaksi, mutta samalla nerokkaaksi.

Kuvassa on mukana monia elementtejä, joista näkyvimmät on tulkittu muiden muassa lehmän utareiksi, peniksiksi ja sormiksi. Joka tapauksessa kyse on varsin onnistuneesta ja moniulotteisesta kuvaleikistä. Adweek-lehden artikkelissa muistutetaan lisäksi, että mainos on peräisin Suomesta, jossa aurinko paistaa keskimäärin 58 sekuntia vuorokaudessa ja epällään suomalaisten olevan hieman tärähtäneitä.

Mc Donalds Suomi