Näin upealta Islannin tulivuorenpurkaus näytti avaruudesta – katso

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan lentoliikenne pelkää parhaillaan Islannin tuoreimman tulivuoren tuhkapilven vaikutuksia, sillä edellisen purkauksen tuhkat lamauttivat koko Euroopan. Suomeen tuhkapilven ennustetaan saapuvan tänään, mutta vielä ei ole tietoa sen mahdollisista vaikutuksista.

Nyt Daily Mail on julkaissut verkossa upean kuvasarjan Grimsvotn-tulivuorenpurkauksen alkuvaiheista. Avaruudesta käsin nähdään kuinka valtava purkaus lähtee nousemaan Islannin kohdalta ja muodostaa jättimäisen tuhkapatsaan, joka yltää lähes 20 kilometrin korkeuteen ilmakehään. Katso kuvasarja tästä.

Samassa artikkelissa on myös monia muita erittäin näyttäviä valokuvia tuoreimmasta purkauksesta ja sen aiheuttamista salamoinneista ja tuhoista Islannissa.