Outo sairaus saa repimään hiukset päästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhan sanonnan mukaan kova tuuli voi viedä hiuksetkin päästä. Amerikkalaisen 11-vuotiaan pojan hiukset ovat kuitenkin lähteneet muista syistä. Hän ei nimittäin voi vastustaa niiden repimistä omasta päästään.

Iowalainen Max Sherwood kärsii psyykkisestä trichotillomania-sairaudesta, joka saa hänet repimään omat hiuksensa niin, että päässä on kokonaan hiuksettomia laikkuja. Pakko-oireinen häiriö koskee myös muuta karvoitusta, kuten muiden muassa kulmakarvoja. Vastaavia tapauksia löytyy myös Suomesta.

Pojan äiti kertoi ABC-kanavan haastattelussa Maxin aloittaneen kulmakarvojensa nyppimisellä ollessaan toisella luokalla koulussa. Sittemmin tilanne rauhoittui, mutta jatkui pojan mennessä neljännelle luokalle. Taannoin pojalle laitettiin päähän peruukki, jonka alla hiukset kasvoivat taas normaaliksi. Peruukki auttoi, sillä Max pääsi eroon ongelmastaan jo muutamassa kuukaudessa – ainakin toistaiseksi.