Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne syytettyjen penkille hovioikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sai taannoin syytteen tapauksesta, jossa Alma Media erotti Lapin Kansa -lehden päätoimittajan tämän seksuaalisen suuntautumisen takia. Telanne kiisti käräjäoikeudessa osaltaan syytteet syrjinnästä, mutta on myöntänyt erottamispäätöksen olleen yksin hänen.

Nyt käynnissä olevassa rikosprosessissa käräjäoikeus kumosi Telanteen syytteen, mutta asian käsittely jatkuu vielä hovioikeudessa. Asia on käsitelty jo kertaalleen siviiliprosessina, jossa käräjäoikeus ensin kumosi syytökset. Hovioikeus kuitenkin korjasi käräjäoikeuden virheellisen tuomion ja määräsi Alma Median maksamaan Korhoselle noin 80.000 euron korvaukset ja 30.000 euron oikeudenkäyntikulut. Tämän jälkeen myös korkein oikeus vahvisti hovioikeuden tuomion Alma Median harjoittamasta sukupuolisesta syrjinnästä.

[quicktime width=”350″ height=”30″]http://www.jocka.fi/fotot/kaitelanne_hovioikeudessa.mp3[/quicktime]

Edellisessä käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa Kai Telanne myönsi (kuuntele äänite yltä) Alma Median valehdelleen siitä kuka teki päätöksen Korhosen erottamisesta. Alma Media ilmoitti päätöksen olleen yhtiön hallituksen, mutta Telanne muutti kertomusta hovioikeudessa ja ilmoitti päätöksen olleen sittenkin yksin hänen. Tarinaa muuttamalla Telanne otti syyn niskoilleen ja yhtiön hallitus selvisi syytteistä. Kuuntele hovioikeuden äänitallenne yltä.