Tänään tv:ssä: Tom Hanksin kuuden Oscarin hittielokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman parhaimpien elokuvien joukkoon lukuisia kertoja listattu Forest Gump nähdään tänään televisiossa, kun Nelonen esittää sen kello 21.00 alkaen. Klassikkoleffa oli aikoinaan peräti 13 Oscar-palkinnon ehdokkaana, joista se voitti kuusi.

Elokuva kertoo hyväsydämisestä Forrest Gumpista (Tom Hanks), joka tarkkailee maailmaa omintakeisella tavallaan ja sotkeutuu kuin sattumalta mukaan lukuisiin maailmanhistoriaa määrittäviin tapahtumiin. Gumpin koskettavassa elämässä ovat vuorotellen läsnä muun muassa Vietnamin sota, Elvis, presidentti Nixon ja omintakeinen kalabisnes.

Tom Hanks voitti pääroolistaan sekä Oscarin että Golden Globe -palkinnon. Robert Zemeckisin ohjaaman menestyselokuvan muissa rooleissa nähdään muiden muassa Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field ja Mykelti Williamson.