Hiphopin kummisetä on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-musiikin pioneereihin lukeutuva Gil Scott-Heron on kuollut. Biisintekijänä ja runoilijana tunnettu tähti menehtyi perjantaina sairaalassa 62-vuotiaana. Häntä pidetään yhtenä suurimmista vaikuttajista hiphop-musiikin kehityksessä.

Gil Scott-Heron sairastui kotonaan New Yorkissa pian palattuaan Euroopan reissultaan. Chicagossa syntynyt taiteilija sai urallaan lempinimen ”Hiphopin kummisetä”, josta hän ei kuitenkaan itse pitänyt. Tähden uran merkittävimpiä töitä on esimerkiksi 70-luvun alussa julkaistu The Revolution Will Not be Televised. Se antoi suuntaa puhemusiikille, joka tunnetaan nykyisin rap- ja hiphop-musiikkina.

Artistina Scott-Heron levytti yli kymmenen levyä ja viime vuosinakin muiden muassa Kanye West nimesi hänet musiikilliseksi innoittajakseen. Hänen viimeisimmäksi levykseen jäi viime vuonna julkaistu I’n New Here -albumi.