Tuhannet surevat idolinsa kuolemaa: ”R.I.P. Gil Scott-Heron”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään, että hiphop-legenda Gil Scott-Heron on kuollut. Tänään tuhannet supertähdet ja fanit ovat osoittaneet osanottonsa esimerkiksi Twitter-blogeissaan idolinsa poismenon johdosta. Eminem kiteytti heidän tuntonsa lyhyeen viestiinsä.

– RIP Gil Scott-Heron. He Influenced all of hip-hop, Eminem kirjoitti.

Muiden tuhansia viestejä voi seurata reaaliajassa alla olevasta laatikosta. Biisintekijänä ja runoilijana tunnettu Gil Scott-Heron menehtyi perjantaina sairaalassa 62-vuotiaana. Häntä pidetään yhtenä suurimmista vaikuttajista hiphop-musiikin kehityksessä. Chicagossa syntynyt taiteilija sai urallaan lempinimen ”Hiphopin kummisetä”.

Tähden uran merkittävimpiä töitä on esimerkiksi 70-luvun alussa julkaistu The Revolution Will Not be Televised. Se antoi suuntaa puhemusiikille, joka tunnetaan nykyisin rap- ja hiphop-musiikkina. Artistina Scott-Heron levytti yli kymmenen levyä ja viime vuosinakin muiden muassa Kanye West nimesi hänet musiikilliseksi innoittajakseen. Hänen viimeisimmäksi levykseen jäi viime vuonna julkaistu I’n New Here -albumi.