Tuhannet surevat idolinsa kuolemaa: ”R.I.P. Gil Scott-Heron”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään, että hiphop-legenda Gil Scott-Heron on kuollut. Tänään tuhannet supertähdet ja fanit ovat osoittaneet osanottonsa esimerkiksi Twitter-blogeissaan idolinsa poismenon johdosta. Eminem kiteytti heidän tuntonsa lyhyeen viestiinsä.

– RIP Gil Scott-Heron. He Influenced all of hip-hop, Eminem kirjoitti.

Muiden tuhansia viestejä voi seurata reaaliajassa alla olevasta laatikosta. Biisintekijänä ja runoilijana tunnettu Gil Scott-Heron menehtyi perjantaina sairaalassa 62-vuotiaana. Häntä pidetään yhtenä suurimmista vaikuttajista hiphop-musiikin kehityksessä. Chicagossa syntynyt taiteilija sai urallaan lempinimen ”Hiphopin kummisetä”.

Tähden uran merkittävimpiä töitä on esimerkiksi 70-luvun alussa julkaistu The Revolution Will Not be Televised. Se antoi suuntaa puhemusiikille, joka tunnetaan nykyisin rap- ja hiphop-musiikkina. Artistina Scott-Heron levytti yli kymmenen levyä ja viime vuosinakin muiden muassa Kanye West nimesi hänet musiikilliseksi innoittajakseen. Hänen viimeisimmäksi levykseen jäi viime vuonna julkaistu I’n New Here -albumi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat