Mitä saadaan aikaan 13 138 arpakuutiosta? Katso huikea lopputulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arpakuutio, eli tutummin noppa, on varmasti kaikille tuttu peliväline. Sitä käytetään sadoissa eri peleissä arpomaan tuloksia. Arpakuution syntyhistoriasta kiistellään edelleen, mutta joka tapauksessa niitä on käytetty antiikin ajoista saakka.

Pelit eivät kuitenkaan ole noppien ainoa käyttökohde, sillä nyt niistä on tehty uskomattoman hienoa taidetta. Valkoisen nopan sivuilla on 1 – 6 mustaa täplää, mikä tekee niistä oivallisen rasterityökalun suurikokoisiin teoksiin. Nyt verkossa on julkaistu kuvia upeasta muotokuvasta, jonka tekemiseen on käytetty yhteensä peräti 13.138 arpakuutiota. Eikä mitään muuta.

Kyseessä on taiteilija Frederick McSwainin teos, jossa kuvataan hänen taannoin kuollut kanadalainen taiteilijaystävänsä Tobias Wong. Wong oli kuollessaan 13 138 päivän ikäinen. Teoksen nimi on yksinkertaisesti Die, ja se on parhaillaan esillä New York Design Week -tapahtumassa.