Mustat miehet heitettiin ulos Apple Storesta – menettivät elämänhalunsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin lukeutuva elektroniikkavalmistaja Apple on joutunut jälleen oikeusjutun kohteeksi, kun kaksi amerikkalaismiestä syyttää yhtiötä oikeudessa rasismista. Miesten mukaan heidät oli heitetty ulos New Yorkin Broadwayllä sijaitsevasta Apple-kaupasta ihonvärinsä vuoksi.

Äskettäin New Yorkin Sohon Apple-kauppaa syytettiin kiinalaisten syrjimisestä, ja nyt saman kaupungin toinen liike on vastaavan kohun keskiössä. Yhtiön oikeuteen haastaneiden 34-vuotias Brian Johnston ja 25-vuotias Nile Charles olivat saapuneet liikkeeseen 9. joulukuuta ostamaan kuulokkeita, kun heitä lähestyi lähes 150-kiloinen ja lähes 50 vuotias valkoihoinen myyjä.

– Tiedätte mikä on homman nimi. Odottakaa ennen kuin väitätte, että syrjisin teitä ihonvärinne vuoksi. Minä nimittäin syrjin teitä. En halua teidän kaltaisianne notkumaan kauppaani. Teidän pitää nyt poistua. Kuvitelkaa että minä olen Jumala. Teidän pitää nyt mennä, myyjä totesi miehille Apple Insider -julkaisun mukaan.

Mustaihoiset miehet olivat pukeutuneet löysiin housuihin ja huppareihin. Nyt he vaativat kohtelustaan korvauksia, koska he ovat saaneet sen johdosta henkisiä kärsimyksiä, epävarmuutta ja sen lisäksi menettäneet myös elämänhalunsa.