Täh? Oppilaitos kielsi kättelemisen: ”Voi johtaa koulukiusaamiseen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa ja Britanniassa on suuri määrä yksityisiä oppilaitoksia, joiden säännöt ovat merkittävästi tiukempia kuin kunnallisten. Viime aikoina molemmin puolin Atlanttia onkin ollut otsikoissa tapauksia, joissa oppilaat ovat saaneet potkut jopa vääränlaisen hiusmuodin takia.

Nyt Britanniassa lontoolainen The Quest Academy -oppilaitos on aiheuttanut ihmetystä uusilla tiukoilla säännöillään. Se on nimittäin kieltänyt oppilailtaan muiden muassa ylävitoset, kättelemisen ja halaukset. Oppilaitoksen johdon mukaan oppilaat eivät saa olla missään fyysisessä tekemisissä toistensa, kanssa sillä siten saadaa ehkäistyä koulukiusaamista. Koulussa on 800 iältään 11 – 18-vuotiasta oppilasta.

Uusia sääntöjä heti kättelyssä rikkonut 15-vuotias teinityttö joutui The Sun -lehden mukaan jälki-istuntoon halattuaan ystäväänsä. Hänen äitinsä vuodatti lehdelle tuntojaan ja totesi sääntöjen olevan mielipuolisia. Äidin mukaan lapset eivät opi olemaan sosiaalisia, elleivät he saa ottaa kontaktia toisiinsa jo koulussa.