Fintelligensin uusi levy ulos 15. kesäkuuta – julkaisubileet Provinssirockissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen menestynein hiphop-yhtye Fintelligens julkaisee 15. kesäkuuta kuudennen albuminsa Täytyy Tuntuu. Yhtye on työskennellyt albumin tiimoilta tiiviisti Rähinä Recordsin omien artistien kanssa.

Levylle on saatu mukaan joukko Fintelligensin hyviä ystäviä vuosien varrelta. Rähinä Recordsin riveistä mukana ovat Uniikki, Spekti, Tasis, Timo Pieni Huijaus ja ensimmäistä kertaa levyllä vierailee myös Cheek. Rähinän artisteille Fintelligens antoi täysin vapaat kädet tekstiensä luomiseen. Muutoin levyn soundimaailman vaikutteet on ammennettu vanhasta hiphop-meiningistä perinteitä kunnioittaen.

– Levyn tekeminen sujui suhteellisen helposti ja perinteinen luomisen tuska puuttui lähes tyystin. Meidän studiotyöskentely on hioutunut huippuunsa vuosien aikana, eikä välillä edes tarvitse käyttää sanoja, kun toinen ymmärtää heti mitä ollaan hakemassa, Iso H kuvailee levyn tuotantoprosessia.

– Tälle albumille me haluttiin tavanomaista enemmän keikkabiisejä ja nostimmekin hiukan tempoa. Albumi tarjoilee 11 uutta biisiä, jotka ovat takuuvarmaa Fintelligensiä, Elastinen kertoo.

Fintelligens haluaa aina yllättää jollain tapaa faninsa. Tällä kertaa albumin kansien sisään on kappaleiden lisäksi koottu kuvia ja tarinoita Elastiselle ja Iso H:lle tärkeistä paikoista. Täytyy Tuntuu albumilta löytyy myös YleX:n kesäkumibiisi Etkot, Juhlat, Jatkot, joka kuultiin ensimmäistä kertaa YleXPopissa Helsingissä 28. toukokuuta. Elastinen ja Iso H kiertävät parhaillaan ympäri Suomea ja tulevat ilahduttamaan hiphop-kansaa kesän aikana usealla paikkakunnalla.

Levyn ensimmäinen single Ei Tekosyitä sai nousujohteisen lähdön heti julkaisuviikolla noustessa muiden muassa YleX:n, NRJ:n sekä Voicen soittolistoille. Fintelligens viettää levyjulkkareitaan 17. kesäkuuta Provinssirockissa, jossa kokoonpano esiintyy ensimmäistä kertaa uransa aikana.