Ravintola ei suostunut myymään lastenannoksia: ”Tytöt olivat liian pitkiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin viriteltiin taannoin julkista keskustelua siitä onko ravintola velvollinen myymään lapsille lastenannoksia silloin kun ikää ei voida luotettavasti osoittaa. Nyt Britanniassa on sattunut tapaus, jossa kiinalainen ravintola ei suostunut myymään lapsille lastenannoksia.

Ryhmä 11-vuotiaita koulutyttöjä suuntasi Cheltenhamissä sijaitsevaan kiinalaiseen ravintolaan lounaalle juhlistamaan koulun loppumista ja kesäloman alkamista, mutta heille ei kuitenkaan myyty ruokaa lasten hintaan. Tytöt olivat nimittäin henkilökunnan mukaan liian pitkiä ikäisekseen, Telegraph uutisoi.

Real China -ravintola käännytti tytöt pois ja he joutuivat juhlistamaan lomaansa lopulta McDonald’sissa. Sittemmin ravintolan johtaja Chen Hunag on pyytänyt anteeksi tapahtunutta ja myöntänyt ravintolan joskus mittaavan lasten pituuden arvioidakseen tämän iän. Yli 140 senttisille ei myydä lastenannoksia. Tyttöjen mukaan heitä ei edes mitattu, vaan heidät määriteltiin heti liian pitkiksi.