Kaupunki kielsi kiroilemisen – 100 euron sakkoja luvassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin tulee aika ajoin mieleen, että äänekäs kiroilu voitaisiin kieltää vaikkapa järjestyssäännöissä. Britanniassa eräs kaupunki on mennyt sanoista tekoihin ja kieltänyt kiroilemisen.

Jatkossa Barnsleyn kaupungin kaduilla kiroilemisesta voi rapsahtaa 100 euron rikesakko, mikäli kieltoa valvova poliisi sattuu olemaan kuuloetäisyyden päässä. Syynä kieltoon on keskustan levottomuus, joka on ajanut shoppailijat keskustan ulkopuolella sijaitseviin kauppakeskuksiin.

Sakotus perustuu kaupungissa vuonna 1986 hyväksyttyihin sääntöihin, joita ei ole aiemmin otettu täysimääräisesti käyttöön. Kirosanojen määritelmää joudutaan kuitenkin todennäköisesti linjaamaan oikeudessa hyvinkin pian, kun ensimmäiset sakot saadaan jaettua.