World of Warcraft aiheuttaa avioeroja: ”Peli tärkeämpi kuin vaimo”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin verkkopeleihin lukeutuva World of Warcraft on saanut miljoonat ihmiset pauloihinsa ja pelaamaan jopa tuntikausia päivässä. Nyt maailmalla on raportoitu myös pelistä johtuvia avioeroja.

Taannoin pelin kerrottiin olevan koukuttavampi kuin kokaiini. Raporttien mukaan addiktoivasta pelistä johtuvat avioerot ovat lisääntyneet nopeasti. Jopa avioerohakemusten perusteluissa eron syyksi mainitaan liiallinen pelaaminen. WoWin lisäksi toinen ongelmapeli on huippusuosittu sotapeli Call of Duty.

Käytöksen perusteella eroa hakevista naisista jopa 15 prosenttia uskoo, että heidän miehensä asettivat pelit heidän edelleen, asiaa tutkinut Divorce Online -julkaisu uutisoi. Tutkimuksessa oli mukana 200 avioeropariskuntaa. Vuosi sitten vain 10 prosenttia erovaimoista oli tuota mieltä, joten määrä on kasvanut vuodessa nopeasti.