Yllättävä paljastus kiinalaisista syömäpuikoista

Ohhoh! · Stara.fi

Globalisaation myötä yhä useammat tuotteet ovat peräisin Kiinasta, kun tehtaat siirtävät tuotantoaan sinne halvemman työvoiman perässä. Kiinassa ruokailuun käytetään yleensä syömäpuikkoja, joista on nyt tehty yllättävä paljastus.

Merkittävä osa Kiinassa käytettävistä syömäpuikoista tulee nimittäin kaukaa ulkomailta, sillä miljoonat ihmiset syövät päivittäin Yhdysvalloissa tehdyillä syömäpuikoilla. Atlantan liepeillä sijaitsee nimittäin yksi maailman suurimmista syömäpuikkojen valmistajista, ja sen tuotteilla evästävät itseään myös monet kiinalaiset.

Syynä amerikkalaisten syömäpuikkojen käyttöön on se, että sikäläinen puu on koostumukseltaan parasta mahdollista juuri niiden tekemiseen. Syömäpuikkoja lähtee tehtaalta Kiinan lisäksi myös muiden muassa Etelä-Koreaan ja Japaniiin.