Suomalaissyhtye valloittaa Venäjällä – edessä esiintyminen miljoonille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joensuulainen, vain venäjäksi esiintyvä Dusha Pitera -yhtye on valittu Venäjän merkittävimmän bändikilpailun finaaliin. Metro On Stage -kilpailuun osallistui yhteensä yli 1000 artistia, joista yhdeksän parasta selviytyi Moskovan finaalifestivaaleille.

Venäjän Metro-lehden järjestämä Metro On Stage -festivaali pidetään sunnuntaina 12.6.2011 Moskovassa. Kilpailu ja Moskovassa järjestettävä finaalifestivaali on saanut erittäin merkittävän näkyvyyden Venäjällä sekä Metro-lehden 1,5 miljoonan levikin että kilpailun pääyhteistyökumppanin, venäläisen A-One -musiikkikanavan kautta. A-One tavoittaa noin 45 miljoonaa ihmistä ympäri Venäjää ja kanava myös kuvaa festivaalin.

– On kyllä aivan käsittämättömät fiilikset lähteä rokkaamaan Moskovaan. Aikamoista hulinaa on todennäköisesti tiedossa, koska festarit järjestetään Venäjän Federaation päivänä, vieläpä Voiton aukiolla (Poklonnaya Gora). Toki myös A-One -musakanava antaa oman kutinansa – ei sitä ihan joka päivä tarjota maalaispojille mahdollisuutta soittaa itseään kymmenien miljoonien ihmisten sydämiin, kommentoi Dusha Piteran toinen solisti Ilja Teppo.

Vuonna 2006 virallisesti perustettu Dusha Pitera julkaisi esikoisalbuminsa keväällä 2011. Debyyttilevy otettiin vastaan mainiosti ja sen kappaleita on soitettu mitä erilaisimmilla radiokanavilla niin Suomessa kuin Venäjälläkin. Tämän lisäksi supermelodista rockia soittava yhtye käväisi pääsiäisenä Pietarissa esiintymässä Pietarin alueella näkyvällä VOT-televisiokanavalla. Metro On Stage -festivaali on kuitenkin yhtyeen tähän astisen uran kohokohta, varsinkin, kun yhtye valittiin myös Metro-lehden kanteen Venäjällä. Moskovan festivaalin lisäksi matalaliito jatkuu myös Suomessa – yhtye esiintyy Ilosaarirockissa sunnuntaina 17.7.2011.

– Aivan kuten tähänkin saakka, menemme yhä askel kerrallaan eteenpäin. Vieläkin tuntuu vahvasti siltä, että olemme taipaleemme alussa – Moskovankin jälkeen meillä on vielä runsaasti tehtävää, nähtävää ja koettavaa. Tämän lisäksi on upeaa, että muutamalla muullakin taholla on samanlainen olo meistä ja musiikistamme – tukijoukko ympärillämme on kasvanut ja saammekin apuja hienoilta ihmisiltä ympäri maailmaa – esimerkiksi perjantaina varmistui keikat Pekingiin ja New Yorkiin, päättää Ilja Teppo.